Pražská muzejní noc klepe na dveře. Webové stránky akce byly spuštěny

Webové stránky 13. Pražské muzejní noci, která letos připadá na sobotu 11. června 2016, byly spuštěny. Všichni příznivci nočního maratonu po pražských muzeích naleznou na www.prazskamuzejninoc.cz informace o zapojených objektech a jejich programu. Novinky a zajímavosti ze zákulisí akce je možné sledovat na Facebooku Pražské muzejní noci www.facebook.com/prazskamuzejninoc.

Návštěvníci letošního 13. ročníku Pražské muzejní noci se mohou těšit na celkem 80 objektů, které pro ně zpřístupní 52 institucí. Mezi letošní nováčky patří Český rozhlas, Galerie Lucerna – Prostor pro současné umění, Galerie Věda a umění AV ČR, Národní památník hrdinů heydrichiády, Slovenský dom v Prahe a Univerzita Karlova v Praze – historické sídlo Karolinum.

Zapojená muzea i letos chystají bohatý doprovodný program, ve kterém nebudou chybět komentované prohlídky, koncerty, filmové projekce, divadelní představení, přednášky, workshopy, výtvarné dílny a mnoho dalších akcí. Muzea myslí i na nejmenší návštěvníky, pro které připravila řadu zajímavých aktivit.

Webové stránky akce opět nabízí možnost vytvořit si svůj vlastní program Pražské muzejní noci prostřednictvím aplikace Moje noc. Nová záložka Muzea a galerie 2016 umožňuje návštěvníkům vytvořit si přehled preferovaných muzeí přímo v rámci prohlížení seznamu zapojených objektů.

Webové stránky jsou dostupné také v mobilní verzi na adrese m.prazskamuzejninoc.cz

Zdroj: TZ NM