Kdo by měl právo dát soudruhům přes hubu?

Občas se mi stane, že na ulici nebo v metru potkám nějakého komunistu, kterého znám z televize. Vždycky mě chytí amok a mám chuť když už ne na fyzický útok, tak alespoň útok slovní. Během pár vteřin se vždycky uklidním a toho bolševického výtečníka jenom nenávistně pozoruji.

KSČM

Jednou jsem v autobusu potkal soudruha Exnera. Měl jsem sto chutí vstát, požádat o klid a všem spolucestujícím sdělit, s kým že mají tu čest. Jaká že to svině komunistická s nimi sdílí dopravní prostředek. Samozřejmě na to nedošlo, jsem v podstatě klidný a slušný člověk, který se s cizími nehádá ani nepere.

Prostě tak nějak vnitřně cítím, že bych měl dát komunistům najevo, co si o nich myslím. Na nějaké demonstrace se hádat nechodím, vím, že by mi ruply nervy a skončilo by to násilím. Přesto si ale myslím, že by komunisti přes hubu zasloužili a dokonce si dokáži představit, kdo by na to měl právo.

Tak třeba političtí vězni, lidé, kteří se nemohli za minulého režimu věnovat svojí profesi a nemohli studovat. Pak ti, jejichž příbuzní byli umučeni, ti, kteří přišli o čas a zdraví v lágrech. Lidé, kteří byli minulým režimem jakkoliv omezováni a šikanování. Celá společnost za to, že tu existovala železná opona, že nebylo možná cestovat a konzumovat produkty západní společnosti, ať už hmotné nebo kulturní. Komunistům by mohli rozbít hubu i ti, kteří se ve škole povinně zabývali marxismem a ztráceli tak čas, který by mohli využít ke studiu něčeho, co by využili v praxi. Když to vezmeme kolem a kolem, tak rozbít hubu komunistovi by mohly miliony Čechů. Koho z nás se minulý režim nijak nedotkl? Podle mého názoru jsme se s minulostí ještě dostatečně nevyrovnali.

2 komentáře u „Kdo by měl právo dát soudruhům přes hubu?“

  1. Inu, jestli se po dvaceti nebo kolika letech od pádu komunismu stále cítíte ukřivděný, myslím, že jste to asi opravdu neměl lehký.

    Koho z nás se minulý režim dotkl hůř a víc, než režim současný? A kdo z nás utrpěl od komoušů takové křivdy, aby na to musel ještě po tolika letech vzpomínat? No, někdo možná opravdu ano, pak tedy upřímnou soustrast. Užírat se tolik let nenávistí k něčemu, to už opravdu musíte mít zkaženej život.
    Jen nevím, jestli za to po tolika letech opravdu můžou ti komouši.

    1. Dobrý den,
      i moje rodina za komunismu utrpěla křivdy a vždycky mě naštvou projevy komunistů v médiích. Neužírám se, akorát jsem se s tím prostě ještě úplně nesmířil. Myslím že se komunisti stále neomluvili za to, kam jejich ředchůdci během čtyřiceti let náš stát dovedli. Díky moc za komentář.

Komentáře nejsou povoleny.