Webové stránky 16. Pražské muzejní noci byly spuštěny

Datum letošní Pražské muzejní noci se kvapem blíží a s tím je tradičně spojené i spuštění webových stránek, na kterých návštěvníci naleznou veškeré potřebné informace k této oblíbené akci. Již 16. Pražská muzejní noc se uskuteční 8. června a nabídne 45 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí. Celkem v 70 objektech tak bude na návštěvníky čekat zajímavý program i jedinečná atmosféra.

Pro všechny, kdo se chtějí o letošní Pražské muzejní noci dozvědět více informací, byly spuštěny webové stránky www.prazskamuzejninoc.cz, které jsou dostupné také v mobilní verzi na adrese m.prazskamuzejninoc.cz. Ti, kdo dávají přednost sociálním sítím, mohou sledovat facebookové stránky www.facebook.com/prazskamuzejninoc. Zde si mohou přečíst veškeré detaily o programu na jednotlivých objektech a pečlivě si tak svou muzejní noc naplánovat.

Tradičně se zájemcům o Pražskou muzejní noc naskytne také možnost navštívit některý z informačních stanů. V pátek od 12. do 19. hodiny bude jeden umístěn před Historickou budovou Národního muzea. V den konání akce, v sobotu 8. června, od 10.00 do 24.00 hodin se bude jeden nacházet na témže místě a druhý na náměstí Jana Palacha. Pracovníci informačních stanů ochotně poradí s výběrem muzeí, doprovodného programu i dopravou k objektům. K dispozici budou také mapy s přehledem zapojených muzeí. Dopravu mezi jednotlivými objekty opět zajišťuje Dopravní podnik hlavního města Prahy prostřednictvím speciálních muzejních autobusových linek.

Pražskou muzejní noc pořádají Národní muzeum, Dopravní podnik hlavního města Prahy a Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími institucemi.

Vstup do všech objektů je zdarma, s výjimkou NKP Vyšehrad, kde se platí symbolické vstupné 1 Kč.

Současně, v rámci Pražské muzejní noci, budou zdarma otevřeny také prostory Pražského Quadriennale.

Zdroj: TZ NM