Novou audioknihu Příběhy starého Izraele načetl Táborský

Oblíbené pověsti, které přístupným způsobem zpracoval Eduard Petiška, tentokrát inspirované starozákonními příběhy, vychází nově jako audiokniha Příběhy starého Izraele v podání Miroslava Táborského. „Petiška je klasika, která baví, ale i nenápadným způsobem vzdělává už několik generací. Tyhle příběhy jsou zkrátka tak archetypální, že nestárnou, ale potřeba říkat si je dál v nás zůstává. A kdo by to dokázal lépe, než Miroslav Táborský, který svým hlasem zprostředkuje jak jistý vznešený patos dávných dob, tak napínavé a překvapivé momenty, díky nimž je tohle vyprávění pořád živé. Současné děti si ho tak konečně mohou dopřát i k poslechu, což je přesně způsob, jakým se báje mají předávat,“ uvedl Martin Pilař, ředitel vydavatelství OneHotBook. A dodává: „I proto jsme se rozhodli v Petiškových příbězích pokračovat a jako další v pořadí chystáme Staré egyptské a mezopotámské báje a pověsti.“

Audiokniha Příběhy starého Izraele

Jak vznikl svět a proč byli lidé vyhnáni z ráje? Kdo přežil nesmírnou potopu? Co je to babylonská věž a kterak došlo ke zmatení jazyků? Kdo byl Mojžíš a jak probíhala cesta do zaslíbené země? Kde se skrývala síla bájného Samsona? Jak zvítězil David nad Goliášem? Proč se říká, že je někdo „moudrý jako Šalamoun“? A kterak se Jonáš dostal z břicha velryby? Čtrnáct přístupně podaných příběhů ze starého Izraele ukazuje starozákonní židovský výklad dějin od stvoření světa přes vyvedení izraelitů z Egypta a stavbu Jeruzaléma až po babylonské zajetí Židů.

Nahrávku doprovází původní hudba tvořená různými rejstříky kláves, doplněných smyčci, flétnou nebo strunnými nástroji jako tambur či sitár, která je vyladěná do lehce pohádkové nálady, v níž se člověk zasní nad starými časy. Audiokniha v režii Jitky Škápíkové vychází jako CD mp3 za 239 Kč i ke stažení prostřednictvím digitálních distribucí jako mp3 za 199 Kč.  Jako první je online k dostání na portálu Audiolibrix, kde si navíc noví členové předplatitelského klubu mohou koupit audioknihu jen za 49 Kč.

Zdroj: TZ OneHotBook