Památky budou 28. října pro děti, studenty a seniory zdarma

Národní památkový ústav k příležitosti 100. výročí vzniku Československa v neděli 28. října umožní dětem, studentům a seniorům vstup zdarma na všechny objekty. Vybrané hrady a zámky budou mít také mimořádně otevřeno v době podzimních prázdnin 29. a 30. října.

Český Krumlov, foto NPÚ

„Národní památkový ústav se připojuje k oslavám stého výročí založení republiky a 28. října umožní dětem, studentům a seniorům vstup zdarma na téměř stovku památek. Chceme tak především rodiny s dětmi a mladé lidi povzbudit v zájmu o naše kulturní dědictví, jež je jedním z pilířů identity národa,“ uvedla generální ředitelka Národního památkového ústavu Naďa Goryczková.

Přestože s posledním říjnovým víkendem nastává na mnoha objektech konec hlavní sezóny, vybrané hrady a zámky budou mít mimořádně otevřeno i v době podzimních prázdnin v pondělí 29. a v úterý 30. října. Zájemci mohou v tyto dny navštívit například zámky Lednici, Sychrov, Třeboň či Krásný Dvůr nebo hrady Bouzov, Grabštejn a Velhartice, ale i Zahrady pod Pražským hradem, skanzen Veselý Kopec a mnoho dalších. Seznam všech objektů, které budou v tomto termínu veřejnosti přístupné, naleznete zde:

Zdroj: TZ NPÚ