Národní památkový ústav a Česká televize prohlubují spolupráci

Generální ředitelka Národního památkového ústavu Naďa Goryczková a generální ředitel České televize Petr Dvořák svými podpisy stvrdili memorandum o spolupráci obou institucí. Dosavadní vzájemná spolupráce NPÚ a ČT tak dostává nový rozměr, neboť obě strany budou společně vyhledávat atraktivní témata s cílem co nejširšího naplnění výkonu veřejné služby.

„Českou televizi vnímám jako našeho dlouholetého partnera, se kterým NPÚ spolupracoval již dříve na řadě jednotlivých projektů, kterými byly například mediální podpora tradiční Hradozámecké noci, zahajování sezony na památkových objektech či spolupráce na akcích k výročí Karla IV. Podpisem memoranda se otevírá možnost ještě intenzivnější spolupráce, která bude ku prospěchu jak divákům České televize, tak návštěvníkům památkových objektů a všem, kteří se zajímají o památkovou péči,“ zdůraznila generální ředitelka Národního památkového ústavu Naďa Goryczková.

„Česká televize a Národní památkový ústav mají jeden významný společný cíl. Je jím snaha probouzet zájem o české dějiny, zprostředkovávat je veřejnosti tradičními i novými cestami a pečovat tak o historické dědictví. Na řadě našich projektů (jako bylo natáčení Jana Husa, Hlasu pro římského krále, Marie Terezie nebo aktuálně Defenestrace) se proto s NPÚ už nyní přirozeně protínáme a jsem rád, že dnes můžeme podpisem memoranda deklarovat zájem na dalším posílení společných aktivit,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Česká televize a Národní památkový ústav budou spolupracovat zejména v oblasti informativních a vzdělávacích pořadů a při realizaci společných audiovizuálních projektů. Uzavřené memorandum je účinné do konce roku 2021.

Zdroj: TZ NPÚ