Akce: 125 let Petřínské rozhledny a připomenutí okupace (20. – 21. 8. 2016)

Muzeum hlavního města Prahy, kavárna na Petříně a MČ Praha 1 pořádá u příležitosti 125 let od otevření Petřínské rozhledny bohatý program 20. 8. 2016 od 11 do 20 hodin a 21. 8. 2016 od 10 do 20 hodin.

Petřínská rozhledna
Petřínská rozhledna, foto: muzeumprahy.cz

V sobotu se v rámci akce uskuteční v 11:15 hodin komentovaná vycházka po Petříně s autorem expozice v Petřínské rozhledně Tomášem Dvořákem. Ten provede zájemce okolím Petřínské rozhledny a seznámí je s historií vrchu Petřín a zajímavostmi celého místa. Komentované prohlídka bude ukončena u Petřínské rozhledny, kde se zájemci seznámí s detaily stavby rozhledny a její historií.

Během akce se představí v 11:30, 13:30 a 15:15 Český klub velocipedistů, kteří předvedou jízdu na vysokém kole v dobovém oblečení. Návštěvníky také seznámí s činností spolku a vývojem jízdního kola.

Pro děti budou připravená vystoupení kouzelníka Grina, který bude akci také moderovat. Kouzelnická vystoupení začnou ve 12:30, 14:15 a 16:00. V expozici v suterénu Petřínské rozhledny bude po celé odpoledne probíhat tvořivý program pro rodiny s dětmi, kdy si zájemci budou moci postavit slavní Petřínskou rozhlednu. K dispozici budou také omalovánky s motivy Petřínské rozhledny.

Po celou dobu trvání akce se budou moci zájemci nechat vyfotografovat a fotografie si hned odnést domů. K fotografování bude připravena maketa vysokého kole v pozadí s Petřínskou rozhlednou.

V rámci akce bude možnost zakoupit si občerstvení a drobné dárky. K dispozici bude také workshop výroby placek s vlastním motivem a motivem celé akce. Připravena bude také soutěž o ceny, která prověří a nakonec také doplní znalosti o Petříně, Petřínské rozhledně a jejím vzniku. V 17:00 se mohou všichni těšit na koncert OOZ orchestra.

Akce bude pokračovat v neděli 21. srpna v duchu retro na připomenutí okupace z roku 1968. Na návštěvníky bude čekat bohatý program a hudební vystoupení. V rámci akce se uskuteční také workshop výroby placek s retro motivy. Od 17:30 se mohou všichni těšit na koncert kapely His Angels. Nedělní akci bude uvádět Martin Kudlička, moderátor radia Beat.


Místo:
Pražské věže, Petřínská rozhledna

Termín:
20. 8. 2016 – 21. 8. 2016

Doprovodný program:
Komentovaná vycházka
Český klub velocipedistů
Workshopy
Soutěže
Kouzelník Grino


Zdroj: TZ MHMP