Beseda s tvůrci komiksu „Karel IV. Pán světa“ a Jazem (9. 6. 2016, Brno)

Opráski sčeskí historje nejsou jediný komiks, ve kterém vystupuje Karel IV. Mladším čtenářům jej představí nová kniha „Karel IV. Pán světa“. Autoři Zdeněk Ležák, Jonáš Ledecký a Matyáš Namai v ní Karla IV. ztvárnili jako komiksového superhrdinu. Karel neměl lehké dětství, prožil dobrodružné mládí plné bitev, nakonec se stal králem Českého království i císařem Svaté říše římské.

jazkarek

Novou komiksovou knihu mladým tvůrcům přímo na Špilberku nepokřtí nikdo jiný, než záhadný Jaz – autor Oprásků sčeskí historje, které znáte i z aktuální výstavy Lucemburské opráski. Jaz má ve zvyku vystupovat na veřejnosti v masce Zmikunda, tedy ryšavého Zikmunda Lucemburského. Paradoxně tak syn pokřtí komiks o svém otci.

S Jazem i s autory komiksu „Karel IV. Pán světa“ si dokonce můžete sami popovídat – srdečně vás zveme na besedu. Ta se uskuteční ve čtvrtek 9. června od 17 hodin.

Pojďte zjistit, jak Otec vlasti vypadá v komiksech, jaké má nadpřirozené schopnosti a čím oslovuje dnešní mladou generaci. Těšíme se na vaši návštěvu a zvídavé otázky!

Hosté besedy:

Jaz

Zdeněk Ležák

Jonáš Ledecký

Matyáš Namai

Beseda s tvůrci komiksu „Karel IV. Pán světa“ a Jazem: 9. června v 17.00 v sále Ogilvy (vstup z malého nádvoří hradu Špilberku).

Zdroj: TZ MMB