Vědci analyzovali pivo z 19. století. Kolik obsahovalo alkoholu?

Nová analýza piva nalezeného v lahvi na dně moře ve vraku lodi ukázala, že bakterie uvnitř pivních lahví přežily 170 let. Šlo o pivo objevené potápěči v roce 2010, řekl Brian Gibson, šéf vědců VTT Technical Research Centre ve finském Espoo.

Analýza piva z 19. století

“Tyto bakterie jsou stále naživu,” řekl Gibson. “Analýza nám umožnila trochu nahlédnout do způsobu, jakým pivo se vařilo. Máme docela dobrou představu o tom, jaké byly použity druhy chmele. Byly jiné než ty dnešní. Tento chmel byl drsnější, v dnešní době jsou velmi “mírné”. Překvapující věcí je, že analyzované pivo bylo poměrně slabé. Původní hladina alkoholu byla 4,5 procenta, nic extrémního.”

Zdroj: http://www.ablogabouthistory.com/2015/03/10/19th-century-shipwreck-beer-analysed/#sthash.Y6qX1p3E.dpbs