Režisér Petr Nikolajev chystá film o československých legiích

Režisér Petr Nikolaev připravuje celovečerní film (pracovní název je Příběh legií) o československých legionářích. Jak to s projektem vypadá, se můžete podívat do deníku natáčení. Z poslední zprávy o filmu na iDNES.cz je vidět, že autoři berou film vážně a sám režisér se byl podívat (mimo jiné i z letadla) u Zborova.

Web filmu nabízí přehlednou časovou osu historie československých legií.

Zatím není jasné, kdy bude film hotov, režisér Nikolaev uvedl pro iDNES.cz, že film by měl v kinech za dva roky. Na filmu prý spolupracují historici Stehlík a Kvaček.

Petr Nikolaev (ČT)

Petr Nikolaev na snímku ČT.

4 komentáře u „Režisér Petr Nikolajev chystá film o československých legiích“

  1. Dobrý den.Trochu jsem spolupracoval s režiserem Nikolajevem u filmu Lidice.Pan režiser by si mne pama toval ohgledně Františka Saidla z Lidic
    Vlastním fotografii osádky panceřového vlaku ORLÍK,kde je 86
    legionářů v slavnostních uniformách i s bojovým praporem
    Fotka se dá zvětšit do velkých rozměrů.ja ji mám 90 cm dlouhou a 60 cm vysokou
    s pozdravem Rusnák

    1. Dobrý den, díky moc, že jste se ozval. Máte prosím tu fotku v elektronické podobě? Pokud ano, rád bych jí s poděkováním zveřejnil.

      Jan Handl

  2. Pane režisére,chcete natáčet film o našich legionářích.Nevím, jestli znáte knihu od Františka Langera,který jako legionář, účastník cesty transsibiřskou magistrálou do Vladivostoku,popsal tuto cestu v knize Pes 2.roty.Vyšla po 1.svět.válce.Pokud byste měl o knihu zájem,myslím,že bych jí mohla sehnat.Jsem ráda,že takový film bude natočen.Zatím lidé,kteří za nás pokládali životy,byli u nás trestáni,nikoliv ctěni.J.Kovářová

Komentáře nejsou povoleny.